De goedkoopste trekhaken van Nederland!

Trekhaken.nl is een onderneming dat trekhaken van de gangbare A-merken (Bosal en Brink) verkoopt en monteert via aangesloten montagepartners. Deze montagepartners zijn allround garagebedrijven die vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Er worden geen losse artikelen verkocht, maar alleen compleet gemonteerde producten omdat onze filosofie is dat een trekhaak en een kabelset geen doe-het-zelf artikelen meer zijn.

Een kabelset van een moderne auto wordt aangesloten via het CAN-bus systeem van de auto. Voor uw veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers dient montage op een vakkundige manier te geschieden. Maar dan wel tegen de scherpste prijs! Trekhaken.nl communiceert de prijs direct op de website, zodat u online meteen de beste prijs kunt zien. Betalen geschiedt altijd bij het montageadres na de montage tegen de leveringsvoorwaarden van de montagepartner waar u de montage laat uitvoeren.

Hoe werkt het voor de consument?

De bestelling stap-voor-stap

 • Zoek uw auto op via de kentekenkoppeling
 • Selecteer de trekhaak
 • Selecteer de kabelset
 • Klik op ‘Ga verder’
 • Kies een montageadres, de gewenste montagedatum en vul naam- en adresgegevens in
 • Verstuur de bestelling
 • Trekhaken.nl plant daarna samen met u en ons montageadres de montage in

Wat moet u doen om montagepartner te worden?

U gaat naar www.trekhaken.nl vervolgens gaat u naar het kopje montagepartners. Hier staat rechts onderaan de pagina, de tegel garagebedrijven, klik op de hyperlink van het woord hier. Vervolgens kunt u het invulformulier voor autobedrijven invullen. Als u dit heeft ingevuld en verstuurd ontvangt u spoedig antwoord van Trekhaken.nl Bij goedkeuring plaatsen zij uw profiel op de website; een montage partner van trekhaken.nl!

 

Waarom garages bestellen bij Trekhaken.nl:

 • Eenvoudig uw trekhaak online bestellen
 • Trekhaken en kabelsets van originele kwaliteit (wij werken samen met eerste montage fabrikanten).
 • Grote sortering
 • Scherpe prijzen
 • Grote voorraad. Vrijwel elke trekhaak is snel beschikbaar in heel Nederland!
 • Geen vrachtkosten
 • Snelle levering. Bestellingen die voor 18:00 uur zijn geplaatst, zijn de volgende werkdag al in huis
 • Levering en facturatie via uw grossier

 

Algemene informatie

Gemakkelijk zoeken via het kenteken
Een trekhaak is ontworpen voor een speciaal merk en type auto. Het selecteren van uw auto gaat heel gemakkelijk: geef uw kenteken in op onze homepagina. Als de auto niet via het kenteken is op te zoeken, kunt u dat ook doen door de auto zelf in de database op te zoeken. Geef hiervoor het juiste model (sedan, hatchback of stationwagen) en type in.

Kies uw trekhaak
In veel gevallen kunt u kiezen tussen een trekhaak met een vaste of met een afneembare kogel. Wanneer uw auto voorzien is van parkeersensoren, is een afneembare trekhaak een betere keuze. Omdat de kogel door de parkeersensoren als obstakel kan worden gezien is het mogelijk dat de parkeersensoren na montage van de trekhaak niet goed meer werken. Ook is het is mogelijk dat de kentekenplaat niet goed zichtbaar meer is na montage van een trekhaak. In dit geval is het ook beter om voor een afneembare kogel te kiezen zodat u, op momenten dat de aanhanger niet aangekoppeld is, de kogel kunt verwijderen. En niet onbelangrijk: is het niet veel fraaier als de trekhaak volledig is weggewerkt als u deze niet gebruikt? Kies dan voor de trekhaak met een verticaal afneembare kogel of de wegklapbare trekhaak!

En daarna uw kabelset
Na het selecteren van de trekhaak, selecteert u de kabelset. Er zijn twee mogelijkheden: een 7-polige of een 13- polige kabelset. Een 7-polige kabelset is meestal goedkoper dan een 13-polige kabelset en wordt voornamelijk gebruikt voor aanhangwagens, fietsendragers en trailers en wordt standaard voorzien van een verplichte mistlampaansluiting. Een 13-polige kabelset wordt voornamelijk gebruikt voor toepassing met een caravan. De extra aansluitingen zijn namelijk nodig voor stroom aansluiting voor de koelkast tijdens het rijden, voor de binnenverlichting en de achteruitrijdverlichting. Voor het aansluiten van de constante of geschakelde stroomdraad, bedoeld voor bijvoorbeeld het aansluiten van een koelkast of het opladen van een accu, worden extra kosten doorberekend.

 

Trekhaken gekeurd volgens Europese richtlijnen
Trekhaken.nl werkt samen met eerste montage fabrikanten. De trekhaken die wij leveren zijn getest en gekeurd volgens de Europese richtlijn EC 94/20. Deze goedkeuring verzekert een optimale veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van onze trekhaken te alle tijden. Het kwaliteitssysteem van deze fabrieken is wereldwijd ISO/TS 16949 erkend.