Speciaal voor Europese auto’s uit het oudere wagenpark introduceert Transmech koppelingsets en vliegwiel ombouw kits.

 

Uit onderzoek blijkt dat reparatie en onderhoud weer vaker bij het onafhankelijke autobedrijf plaatsvindt. Vooral auto’s van zeven jaar en ouder staan het meest bij universele autobedrijven op de brug. Logisch dat bij deze auto’s ook vaak prijstechnisch gezien passende onderdelen worden gezocht. Uiteraard zonder concessies te doen op kwaliteit. De producten van Transmech zijn hier een uitstekend voorbeeld van: gunstig geprijsde koppelingssets die niet onder doen voor de OE-variant. Ze voldoen immers ruimschoots aan hoge kwaliteitseisen en zijn uitvoerig getest.

 

Koppelingset

De Transmech koppelingsset, met mechanisch of hydraulisch lager, voldoen aan alle OE-specificaties en daarmee aan de zwaarste eisen op het gebied van materiaal, maatvoering en pasvorm. Dit maakt montage eenvoudig. De hydraulische lagers zijn ook los verkrijgbaar. Bovendien zijn de koppelingen getest op een optimaal rijcomfort en voldoen zij aan strenge milieunormen, bijvoorbeeld door de milieuvriendelijke koppelingsplaatvoering zonder zware metalen.

 

Vliegwiel ombouwkit

Naast de traditionele koppelingssets biedt Transmech ook vliegwielkits met vast vliegwiel aan. Deze kits zijn speciaal ontworpen voor het ombouwen van een dubbelmassa vliegwiel koppelingssysteem naar een vast vliegwiel koppelingssysteem. Een vast vliegwiel bestaat uit één deel, waardoor het vliegwiel minder slijtagegevoelig is. Trillingen die normaal door het dubbelmassa vliegwiel worden geabsorbeerd, worden bij dit systeem door de koppelingsplaat opgevangen die daarvoor extra sterk ontworpen is. De Transmech vliegwiel ombouw kits zijn beschikbaar in een 3-in-1-kit (vliegwiel/groep/plaat) en 4-in-1-kit (vliegwiel/groep/plaat/mechanisch lager). Uiteraard voldoen ook deze kits aan de zwaarste eisen op het gebied van materiaalhomogeniteit, maatvoering en pasvorm. Transmech vliegwiel ombouwkits zijn een bijzonder goed alternatief voor het tweemassa vliegwiel. Reparaties aan oudere auto’s kunnen in dit geval veel voordeliger worden uitgevoerd.