Activeer de verkoopkansen van uw autobedrijf met slagvaardig inkoopbeleid.
Verkoop begint nu eenmaal bij de inkoop en de financiering van de voorraad.

• Werkkapitaal is uw belangrijkste gereedschap
• Een uitgebalanceerde voorraad vergt koopmanschap
• Voorraad financiering is een middel

Fource Financial Solutions is dé kennispartner met oog voor innovatie en een gedegen investeringsklimaat binnen de automotive markt.

 

Voorraadfinanciering biedt uitkomst

Fource Financial Solutions voorziet in gedegen oplossingen met operationele financierings arrangementen voor universele autobedrijven met een duidelijke verkoopdoelstelling.

• Kapitaal intensiteit binnen het autobedrijf neemt aanzienlijk toe de komende jaren
• De mobiliteit transitie heeft grote invloed op de kosten van auto gebruik
• Consumenten wensen mobiliteit tegen maandelijkse betaling
• Kortom u heeft een gedegen financiële partner nodig met oog voor uw bedrijf

Fource Financial Solutions is intermediair van financieringsproducten waarmee wij onze formulepartners verschillende oplossingen bieden met commerciële kansen in de markt. Voorraad en lease wagenpark financiering zijn producten waarmee u de liquiditeit binnen uw bedrijf optimaal kunt regisseren om uw rendement doelstellingen te behalen.

Heeft u meer werkkapitaal nodig? Wilt u met een evenwichtige auto voorraad de beste verkoopkansen benutten en direct inspelen op de wensen van uw klanten? Sluit u dan aan bij Fource Financial Solutions en beschik over voldoende financiële middelen en leasing oplossingen om samen de groei van uw bedrijf krachtig te stutten.

 

Fource Financial Solutions samengevat

FLEXIBEL Voorraad financiering maakt uw inkoopbeleid flexibel
MAKKELIJK Simpel operationeel proces, geautomatiseerde verwerking
SNEL Elke 24 uur directe voorraad & financiering updates
PARTNERSHIP Onze voorraadfinanciering formule is maatwerk
TOTAALPAKKET Dit kunt u van ons verwachten!

 

Hoe werkt het?

Fource Financial Solutions Voorraadfinanciering afsluiten is maatwerk en moet transparant aan onderstaande criteria voldoen. Is dat in orde, dan kunt u een financiering afsluiten tot maximaal 100% van de Auto Telex verkoopwaarde inclusief BTW/BPM. De hoogte van de afgegeven financieringslimiet wordt bepaald aan de hand van uw zakelijke doelstellingen.

• Uw handelsvoorraad is het onderpand voor de financiering.
• Uw bedrijf is winstgevend en actief in de handel van auto’s.
• Uw bedrijf is ingeschreven bij de KvK en gevestigd in Nederland.
• Uw bedrijf heeft minimaal 15% eigen vermogen.
• Uw bedrijf is eigenaar van de handelsvoorraad.
• Uw bedrijf bestaat minimaal 1 jaar en beschikt over een showroom.
• Alleen auto’s in de RDW voorraad worden gefinancierd.
• U beschikt over een voorraad van minimaal 20 courante voertuigen.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten van voorraadfinanciering:
1 Rente: voorraadfinanciering werkt met variabele rente + een vaste opslag.
2 Bereidstellingprovisie: wij hanteren geen bereidstelling- of afsluitprovisie.
3 Beheervergoeding: wij hanteren geen beheervergoeding of administratiekosten.

 

Interesse? Neem contact met ons op!

Enthousiast geworden? Vraag dan vandaag nog een kennismakingsgesprek met ons aan. Dat kan via ons contactformulier ‘Fource Financial Solutions voorraadfinanciering’ of neem contact op met uw account- of regiomanager.

  Veel gestelde vragen

  De daadwerkelijke financiering wordt door de externe financieringspartner verstrekt. Het financieringscontract zal dan ook direct met de financieringspartner afgesloten worden. De financieringspartner heeft daarvoor alle benodigde goedkeuringen en vergunningen ontvangen. Fource Financial Solutions is hierin geen partij en adviseert hier ook niet over. Fource Financial Solutions valt dan ook niet onder AFM-toezicht.

  De financiering is afgestemd op het bedrijf. De betrokkenheid van de ondernemer is heel belangrijk. Standaard geldt er pandrecht op de gefinancierde voorraad voertuigen.

  Ja, bij aanvang vindt een opstartanalyse courantheid audit plaats. Daarna vindt er één tot twee maal per jaar een fysieke steekproef plaats om de voorraadlijst te controleren. Dit wordt gedaan door een onafhankelijke partij.

  Ja, want uw handel moet goed door kunnen gaan.

  De maximale financiering wordt bepaald op basis van de verkoopwaarde van uw handelsvoorraad. Gemiddeld kunt u ongeveer 85% van deze verkoopwaarde financieren.

  Elke eerste dag van de maand zet de financieringspartner een rentenota klaar in uw portal. Deze mutatie zal op het dagafschrift de volgende dag zichtbaar zijn.

  Nee, de financieringspartner leest dagelijks de mutaties in van de RDW-handelsvoorraad in onze systemen.

  Er is geen contractduur overeenkomst.

  De financier leest dagelijks de mutaties in van de RDW-handelsvoorraad in onze systemen en geven direct per voertuig de financiering vrij met een verwerkingstermijn van 1 of 2 dagen.

  Fource Financial Solutions voorraadfinanciering maakt gebruik van een eersterangs pandrecht op de voorraad. Heeft u nog een ander krediet of een andere lening lopen? Dan is er vaak pandrecht gegeven op de voorraad. Dit moet dan aangepast worden zodat wij het eersterangs pandrecht hebben op de door de financieringspartner gefinancierde voorraad voertuigen.

  De te financieren voertuigen moeten bestemd zijn voor de verkoop en toegelaten zijn om op het Nederlandse wegennet te rijden.

  Ja, wij hanteren een afschrijvingsformule op sta dagen. Vanaf 90 dagen treedt er een staffel in werking. De voorraadfinanciering per voertuig betreft maximaal 365 dagen.