Een autobedrijf dat een goede remservice wil bieden, moet de technische kennis van zijn monteurs op peil houden. Naast de basisremmentraining Brembo Expert is er nu de vervolgtraining Brembo Expert PRO. Het doel is om het kennisniveau van de Brembo Experts verder op te schroeven en daarmee in de praktijk probleemoplossend te werken.

De vervolgtraining Brembo Expert PRO biedt de monteur de volgende stap voor up-to-date kennis op remmengebied. Bij deze nieuwe remsysteemtraining staan naast een theoriegedeelte, de dagelijkse praktijk en het omgaan met moderne rem- en rijhulpsystemen centraal. Zo is er bijvoorbeeld veel aandacht voor het onderhoud en de remreparaties bij hybride- en elektrische auto’s. Maar ook voor andere nieuwe ontwikkelingen zoals ‘brake-by-wire’, elektronische remkrachtverdeling, Auto-Hold systemen en adaptieve cruise control. Tegen welke problemen loop je in praktijk aan en hoe los je deze op? En wat gaat de toekomst bieden op het gebied van nieuwe remtechnieken en het gebruik van nieuwe materialen?

Uiteraard krijgt naast theoretische kennis de dagelijkse werkplaatspraktijk tijdens de nieuwe remsysteemtraining volop ruimte. Zo is er bijvoorbeeld specifiek aandacht voor de oorzaken van kromme remschijven en hoe kun je dit kunt voorkomen. En hoe ga je als monteur om met de belangrijkste remklachten van de klanten, zoals irritant piepgeluid en trillingen? Hoe herken je remblokschades en wat zijn hiervoor de oplossingen? De Brembo Expert PRO-remmentraining brengt het kennisniveau van remsystemen naar een nog hoger niveau en stelt de monteur in staat om gevolgen van mogelijke problemen tot een minimum te beperken. Daarnaast voegt de training nog een extra dimensie toe: commercieel advies. Het gaat dan vooral om het geven van reparatieadvies aan klanten en het omgaan met problemen of klachten uit de praktijk.

De nieuwe vervolgtraining wordt georganiseerd bij één van de vestigingen van de Automotive Academy, bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en wordt afgesloten met een examen. Na het succesvol afronden van de training mag de cursist zichzelf Brembo Expert PRO noemen. Dit levert naast veel nieuwe kennis meer voordelen op, zoals extra naamsbekendheid en het automatisch meeliften bij promotionele activiteiten, zodat meer potentiële klanten de weg naar het autobedrijf weten te vinden. Bovendien heb je als Brembo Expert PRO exclusief toegang tot de Brembo Brakesystem Academy. Hier vind je onder andere technische informatie, montagehandleidingen en aanhaalmomenten. Meer informatie over de nieuwe remsysteemtraining Brembo Expert PRO is verkrijgbaar bij uw grossier en bij automotiveacademy.nl.

Meer informatie over de Brembo Expert training >Meer informatie over de Brembo Expert PRO training >
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download