Binnen het aircosysteem voelen micro-organismen zich al snel thuis vanwege de lage temperaturen en het feit dat het daar donker is. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat deze micro-organismen niet bij de bestuurder en andere inzittenden kunnen komen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om het aircosysteem regelmatig te reinigen en desinfecteren.

Met het reinigen en desinfecteren van het aircosysteem zorgt u er niet alleen voor dat de groeiomstandigheden van de micro-organismen beperkt worden, maar ook dat het aircosysteem naar behoren blijft werken. Regelmatig onderhoud van het aircosysteem bepaalt voor een belangrijk deel het storingsvrij functioneren van de klimaatregeling. Dat is geen geheim. Een jaarlijkse controle waarbij gecheckt wordt of de airco-installatie probleemloos werkt en het systeem gecontroleerd wordt op lekkage en koelcapaciteit, is dan ook zeer nuttig.

Wij adviseren dan ook om minimaal één keer per jaar het complete aircosysteem te reinigen met bijvoorbeeld een aircoreiniger. De reinigers zijn vaak eenvoudig en gebruik en te gebruiken zonder andere benodigdheden. Wanneer een probiotische reiniger gebruikt wordt, wordt er een gezonde micro-flora gecreëerd die ziekteverwekkende micro-organismen onderdrukt. Goede organismen krijgen op die manier ruim baan, waardoor er een frisse, gezonde lucht uit het aircosysteem komt.

Een goede reiniging biedt bijvoorbeeld de Wynn’s Airco-Clean in combinatie met de Aircomatic III machine. Een hiermee gedesinfecteerd systeem is tot 6 maanden beschermd.

Vraag ernaar bij uw Fource grossier.