Actualiteiten

Succesvolle Automotive Expo in Eindhoven

 

Een groot aantal toeleveranciers, inspirerende kennissessies, interessante workshops én een flink aantal bezoekers waren de belangrijkste ingrediënten van de Automotive Expo in het Klokgebouw in Eindhoven. Exposanten, bezoekers en Fource blikken terug op een geslaagd evenement en kijken vol verwachting uit naar komende editie in Rotterdam.

Al is de autofabrikant nog zo snel, de automotive aftermarket achterhaald hem wel. De autobranche is dynamisch en altijd in beweging. Voor autobedrijven is het belangrijk om mee te bewegen. Dit werd tijdens de Expo meer dan duidelijk. Fource staat met twee benen in de werkplaats van het autobedrijf en is goed op de hoogte van wat er zich op de werkvloer afspeelt. Om het autobedrijf optimaal te ondersteunen en rendement te maximaliseren, ondersteunt Fource zijn relaties in alle facetten waar in de werkplaats geld mee wordt verdiend.

 

Zelf uitproberen

Eén van de doelen van de Automotive Expo is om autobedrijven kennis te laten maken en te netwerken met toeleveranciers. Daar waren er in Eindhoven dan ook tientallen van aanwezig waar zij hun laatste producten en innovaties presenteerden en demonstreerden. Om te ervaren hoe een nieuwe tool aanvoelt, of hoe sterk een stuk tape kan zijn, konden bezoekers zelf testen en uitproberen. Naast onderdelen, concepten en gereedschap wasop de Automotive Expo vanzelfsprekend ook ruim aandacht voor equipment.

Er werd dan ook uitgebreid stilgestaan bij de noodzaak van ADAS kalibratiesystemen en de alsmaar urgenter wordende behoefte voor preventief onderhoud aan bijvoorbeeld automatische transmissies. Fource toeleveranciers hebben oplossingen voor vrijwel alle uitdagingen die zich in de autobranche voordoen. De bezoekers konden zich uitgebreid en grondig oriënteren op alles wat er bij onderhoud en reparatie van auto’s komt kijken.

 

Exclusieve Merken

In Eindhoven ging ook veel aandacht uit naar de eigen onderdelenlijn Fource Exclusieve Merken. De producten zijn voordelig, maar kwalitatief en technisch gelijkwaardig aan A-merk onderdelen. Alle onderdelen worden bij zorgvuldig geselecteerde fabrikanten geproduceerd die conform OE-specificaties produceren. Fource dekt met het huidige Exclusieve Merken assortiment maar liefst 96% van de vraag in de Benelux.
In dit assortiment vinden we onder andere Eicher remdelen, Hitec remhydrauliek, Q-drive achterassen, wiellagers en homokineten, Transmech koppelingen, Anschler luchtvering, hoofdveren, schokbrekers en montagesets, Starline stuurdelen, HP+ waterpompen(sets), Turbojetzt turbo’s, Messmer starters & dynamo’s, ERA elektronische delen, Neglin verlichting en Romax uitlaatdelen en toebehoren. Daarnaast levert Fource onder het merk Nipparts diverse onderdelen voor het Aziatische wagenpark. Fource heeft veel vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van de onderdelen en geeft er daarom sinds 16 september drie jaar garantie op.

Volgens Product Group Manager Edwin de Vries doet Fource geen concessies op de kwaliteit van producten. Veiligheid staat boven alles, de producten voldoen aan de zwaarste normen die er in de auto-industrie van toepassing zijn.

Om goed te laten zien om welke onderdelen het precies gaat, bouwde een team van Fource collega’s een stalen frame in de vorm van een auto. In het open geheel werden de diverse onderdelen geplaatst op precies dezelfde locatie als waar ze in een personenwagen gemonteerd zijn. Zo kregen de bezoekers een duidelijk beeld van welke Fource Exclusieve onderdelen er allemaal leverbaar zijn.

 

Workshops en kennissessies

De Automotive Expo stond volledig in het teken van de toekomst van het autobedrijf. Experts uit de autobranche waarschuwen voor bedreigingen, maar laten vooral zien hoe bedrijven succesvol kunnen zijn. Zo laat autocoureur Jan Lammers met zijn kennissessie ‘Succes moet je managen’ ondernemers inzien hoe ze van hun toekomst een succes kunnen maken. Lammers maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de autosport, reed 24 keer de beroemde 24 uursrace van Le Mans en is nu sportief directeur van de Grand Prix van Zandvoort die in 2020 verreden wordt.

Lammers neemt zijn publiek mee in zijn racecarriere waar de concurrentie hevig is en je continu optimaal moet presteren. Door zijn eigen succes te managen behaald hij vele sportieve overwinningen en maakt hij zelfs na 10 jaar een comeback in de Formule 1, een unicum in deze tak van sport. Ook het managen van een bedrijf met personeel is Lammers niet vreemd daar hij de oprichter was van zijn eigen Racing Team Holland.

Jeroen Vertongen ging tijdens zijn kennissessies in op de toekomst van de aftermarket. Vertongen begon zijn carrière als grossier en groeide uit tot futuroloog in de automotive aftermarket.

 

Investeer in de toekomst

Vertongen drukt ondernemers in de autobranche op het hart te (blijven) investeren in hun toekomst met het oog op de continue stroom veranderingen. Zo wordt volgens Vertongen onder andere de connected car door velen gezien als bedreiging. Zelf ziet hij het als een kans. Tijdens zijn sessies krijg je als ondernemer in de autobranche een positiever beeld over de branche waarin jij actief bent. Verhelderend en stimulerend. Een succesvolle bedrijfsvoering begint vooral bij jezelf, maar als partner staat Fource je graag bij in de reis naar de toekomst.

Als je werkzaam bent in de automotive aftermarket, is de Automotive Expo een evenement dat je niet mag missen. Je ziet er de nieuwste ontwikkelingen waarmee je meer omzet kunt genereren en wordt geïnspireerd om met de dynamische autobranche mee te bewegen. De volgende Automotive Expo staat op de agenda voor 11, 12 en 13 november in de Onderzeebootloods in Rotterdam.
Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan op website https://www.automotive-expo2019.nl/rotterdam/

Terugblik Automotive Expo Eindhoven 2019

Bekijk hier de afbeeldingen van onze Automotive Expo 2019 in Eindhoven