Het grote voordeel van pasvorm automatten

 

Wellicht staan we er niet vaak bij stil, maar automatten bepalen deels de uitstraling van de auto. Automatten voorkomen namelijk slijtage aan de bekleding van de auto en vangen tevens het vuil op. Doordat automatten veel te verduren hebben, met name aan de bestuurderskant, vervangen veel consumenten hun automatten met regelmaat. Maar, wist je dat jij hier als garagist ook vanuit veiligheidsperspectief goed advies in kunt geven?

Wanneer de matten aan vervanging toe zijn, kiezen veel consumenten voor universele matten. Zonde! Universele matten mogen dan wel in (vrijwel) elk type auto passen, maar pasvorm automatten bieden veel voordelen die een universele mat niet heeft.

 

Niet alleen de betere pasvorm is belangrijk

Naast het feit dat pasklare matten de perfecte pasvorm hebben voor elk afzonderlijke type auto, hebben deze matten namelijk ook veel voordelen vanuit het veiligheidsperspectief. Niets is zo vervelend als een opgekrulde mat of een mat die onder een van de pedalen vast blijft hangen tijdens het remmen. Dit kan voorkomen worden met de juiste mat! De pasvorm matten zijn namelijk voorzien van bevestigingsogen en een antislip laag. Hierdoor blijven de matten goed op hun plek en voorkom je gevaarlijke verschuivingen tijdens het autorijden en in- en uitstappen.

 

Een pasklare automat voor elk seizoen

Daarnaast zijn pasklare automatten verkrijgbaar in verschillende materialen. Tijdens de winter bieden rubberen matten bijvoorbeeld een uitkomst om de bekleding tegen water en zout te beschermen. Gaat de voorkeur uit naar een luxere uitstraling? Dan wordt vaak gekozen voor een stoffen mat.

 

Kortom, pasvorm matten zijn voor jou als garagist een mooi middel om de consument laagdrempelig een product aan te bieden om de bekleding van de auto te beschermen, een net interieur te behouden en tevens de veiligheid te waarborgen. Of een mooie verkooptool om jouw klant net het beetje extra service te kunnen bieden of hem over te halen tot een aankoop van bijvoorbeeld een occasion.