Automotive Academy sponsoren Top Dutch Solar Racing

Volgend jaar vindt in Australië de Bridgestone World Solar Challenge 2019 plaats en een van de deelnemende studententeams is het Top Dutch Solar Racing team. Automotive Academy investeert graag in jong talent en kennis van de nieuwste techniek en sponsort daarom het team met speciaal hybride-gereedschap.

Bridgestone World Solar Challenge

De Bridgestone World Solar Challenge is een twee jaarlijks event waar studententeams met eigengebouwde zonneauto’s 3022 kilometer door Australië racen. De Race start in Darwin, eindigt in Adelaide en voert daarmee door de outback van Australië. De Bridgestone World Solar Challenge is een ontwerpwedstrijd waar de teams de meest efficiënte elektrische auto moeten bouwen. Het doel van het event is om jong talent te inspireren tot het ontwikkelen van een innovatief en duurzaam transportmiddel. Er zijn in totaal 3 klassen waar teams mee kunnen dingen tijdens de wedstrijd.

 

Het Top Dutch Solar Racing team

Vaak zie je dat een universiteitsteam meedoet aan de Bridgestone World Solar Challenge, maar bij het Top Dutch Solar Racing team is dat niet het geval. Het team bestaat uit een samenwerking tussen alle kennisinstellingen mbo, hbo en universiteit, het bedrijfsleven en de overheid. Top Dutch vertegenwoordigt daarmee hun regio en dat maakt hun niet alleen sterk maar ook nog eens uniek in de race. Het team neemt het in de Challenger class op tegen teams van over de hele wereld. Een klasse waarbij alle auto’s visueel verbluffende eenpersoonsracewagens gebouwd zijn voor uithoudingsvermogen en maximale energie-efficiëntie.

Automotive Academy helpt op weg

Om het Top Dutch team goed op weg te helpen is onder andere een Hazet gereedschapswagen gesponsord. De Gereedschapwagen bevat 7 lades en een 220-delig gereedschapsassortiment waaronder bandengereedschap, zagen, vijlen, een schuifmaat en geïsoleerd gereedschap, al het benodigde gereedschap om goed onderhoud aan de zonneauto uit te voeren en hopelijk het team aan een winst te helpen.