5 tips voor de drukte rond de wielenwissel

Het weer word weer warmer en veel autobezitters laten hun wielen wisselen. Voor de medewerkers in de werkplaats betekent dat hard werken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je alle klanten kunt helpen zonder je medewerkers over te belasten?

Met deze lijst van vijf handige tips kom je de drukke periode zeker door:

 

  • Het is in een drukke periode belangrijk dat het gereedschap in een goede staat verkeerd. Ons advies kijk na of alles nog voldoende functioneert en op voorraad is.

 

  • Zorg er ook voor dat er voldoende personeel beschikbaar is in deze drukke periode. Het is handig van te voren duidelijke afspraken te maken over het opnemen van vakantie tijdens deze periode. Bekijk ook de mogelijkheden voor flexibele begin en eindtijden of ingewerkte inleenkrachten die onverwacht werk beter kunnen opvangen. Zorg er ook voor dat je de agenda niet te vol plant, zodat je urgente en onverwachte vragen ook kunt opvangen.

 

  • Maak het werk van de medewerkers zo licht mogelijk. Het verplaatsen van zware banden vergt veel inspanning van medewerkers. Zorg ervoor dat de afstand van het tillen verkleint word, en verminder het aantal keren dat iemand een band moet tillen. Onze tips, leg de banden zo dicht mogelijk bij de wisselplek en het liefst op een verdieping mits er geen lift aanwezig is. Probeer ook altijd de banden in een keer op de juiste plek te leggen. Hierdoor verplaats je tussendoor de bandenstapels minder.

 

  • Het wisselen van de banden is niet alleen zwaar werk maar kan ook nog eens belastend voor de rug zijn. Maak daarom gebruik van hulpmiddelen die dit werk kunnen verlichten. Probeer deze vooral ook te gebruiken als het erg druk is.
  • Doe de e-learning lichamelijke belastingen van Arbomobiel om nog meer tips te vinden voor het verlichten van het werk.